Ako znížiť spotrebu plastov?

Ako znížiť spotrebu plastov?


Jednorázové plasty po použití končia na skládkach, v riekach, alebo pohodené v prírode. Môžu byť smrtelné pre zvieratá, ktoré ich prehltnú alebo sa do nich zachytia. Chemikálie v nich majú negatívny vplyv na zdravie ľudí. Tak prečo ich opakovane kupujeme? Poďme to robiť lepšie.

1. Nahraď mikroténové sáčky BajaBee voskovými obrúskami a vreckami

Môžeš ich použiť 365x a potom obnoviť voskom, alebo skompostovať. Potraviny v nich vydržia dlhšie čerstvé, vďaka čomu ušetríš.  

2. Používaš v kuchyni špongie?

Ponúkame ti prírodnú alternatívu, lufu, určenú na umývanie riadu, kuchyne, kúpeľne alebo na telový peeling. Lufa je 100 % prírodná a kompostovateľná. Ak si v kuchyni často, určite využiješ aj naše univerzálne utierky (náš tip: ani po dlhšom používaní nesmrdia a môžeš ich oprať)

3. Na nákupy si pribaľ vlastnú tašku

Nekupuj plastové ani papierové tašky, vezmi si do obchodu vlastnú plátennú tašku, ktorá ti vydrží roky. Na ovocie či zeleninu použi zaťahovacie vrecká

zaťahovacie vrecko na potraviny

4. Separovať odpad je super

Ale viac super je ho tvoriť čo najmenej. Ak sa dá, vodu si čapuj do vlastnej flaše. Ak si balenú vodu kúpiš, obal zálohuj alebo správne vytrieď. 

5. Clean Bee

Ak používaš saponáty na umývanie riadu, máme pre teba alternatívu - prírodnú tuhú čistiacu kocku, ktorá vydrží viac ako 6 mesiacov. Jednoducho si o ňu obtrieš lufu a môžeš umývať riad. 

 

Tím BajaBee. 

Zadajte v košíku kód NARODENINY20 a ušetrite 20 % z celej objednávky.