Baľte desiatu bez zbytočného odpadu

Baľte desiatu bez zbytočného odpadu


Vedeli ste, že nás čaká 190 dní v školských laviciach? To sú stovky spotrebovaných mikroténových vreciek, potravinovej fólie a servítok len na prípravu desiaty.  Vymeňte mikroténové vrecká a metre potravinovej fólie za voskové vrecká a obrúsky BajaBee. Budú vám slúžiť po celý školský rok.

 

Na 365 použití 

Voskové obaly uchovajú desiatu čerstvú a mäkkú aj na druhý deň. Sú ekologickou náhradou jednorázových obalov a vydržia až 365 použití. Už žiadne zlepené servítky a kopa plastového odpadu. Váš školáčik bude na svoju desiatu v BajaBee pyšný.

Ak hľadáte inšpiráciu na desiaty pre svojich drobcov, pripravili sme niekoľko jednoduchých receptov.

Wrap s lučinou, šunkou a zeleninou

Čo tak obmeniť druh pečiva a pripraviť deťom celozrnný wrap? Naplniť ho môžete podľa toho, čo majú Vaši školáci radi. My volíme smotanovú nátierku, vysoko percentnú šunku a porciu zeleninky, ktorú šikovne schováme do wrapu. Wrap stačí už len zrolovať a zabaliť. Skvelo sa balí do voskových obrúskov veľkosti M, ale rovnako aj do M-kového voskového vrecka.

 

Celozrnná bagetka so sušenou šunkou, mozzarellou a rukolou

Použitím celozrnného pečiva vytvoríte o niečo zdravšiu desiatu. Naša overená kombinácia je celozrnná bagetka, ktorú potrieme maslom, uložíme na ňu sušenú šunku, mozzarellu a rukolu. Do krabičky pribalíme cherry paradajky a chutná desiata plná bielkovín je na svete

Ovsené kocky s lesným ovocím

Cesto: 100g ovsené vločky, 50g špaldová múka, 60g jablkové pyré, škorica, med

Náplň: mrazené ovocie, kukuričný škrob, med

Všetky suché ingrediencie zmiešajte v miske a vytvorte cesto, ktoré rozdelíte na polovicu. Prvú polovicu utlačte na menší plech a pripravte si náplň. Mrazené ovocie vložte do hrnca, zalejte vriacou vodou a počkajte, kým sa ovocie roztopí a odparí sa trochu vody. Na záver zmiešajte kukuričný škrob s troškou vody a primiešajte k ovociu, ktoré tak zhustne. Dosladíme podľa potreby medom. Náplň vylejte na plech a navrch utlačte druhú polovicu cesta. Posypte lúpanými mandľami a pečte 40 min. pri teplote 180 stupňov. Keď cesto vychladne, nakrájajte ho na kocky a zabaľte vo voskových vreciek.

Do voskových obrúskov môžete zabaliť aj kúsky zeleniny, tie tak vydržia chrumkavé. Nechcú vaši drobci desiatovať zeleninu? Skúste ju zakamuflovať do mrkvovej či cviklovej pomázanky. Obľúbené sú aj mrkvové muffiny či cuketový koláč.

 

Tím BajaBee.

Zadajte v košíku kód MAMA20 a ušetrite až 20 %. Zľava platí len na vybrané produkty.