Zatvoriť
Najlepšia jesenná tekvicová polievka: Recept plný chuti a tipy na skladovanie s našimi voskovými obalmi

Najlepšia jesenná tekvicová polievka: Recept plný chuti a tipy na skladovanie s našimi voskovými obalmi

Jeseň je čas farebných listov, chladných večerov a útulných jedál, ktoré hrejú na duši. A čo môže byť lepšie ako krémová tekvicová polievka, ktorá spája chute tekvice, jablka, mrkvy, zázvoru a cesnaku? Tento recept je jednoduchý, zdravý a plný jesenných chutí. Navyše, ak vám ostane časť tekvice alebo iných surovín, naše voskové obrúsky a vrecká vám pomôžu udržať ich čerstvé na ďalšie varenie. Poďme na to!

Prečo je táto polievka taká skvelá?

Táto tekvicová polievka je nielen lahodná, ale aj výživná. Tekvica je bohatá na vitamín A, mrkva dodáva betakarotén, jablko prináša jemnú sladkosť, zázvor zahreje a cesnak posilní imunitu – ideálne na jesenné dni. Tekvicová polievka je jedno z najobľúbenejších jesenných jedál. A s naším receptom si ju zamilujete aj vy!

Ingrediencie (4 porcie)

  • 1 kg tekvice (najlepšie hokkaido, nemusí sa šúpať)
  • 1 veľké jablko 
  • 2 stredné mrkvy
  • 2 cm kúsok čerstvého zázvoru (olúpaný)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľa
  • 1 l zeleninového vývaru, alebo vody
  • 2 PL olivového oleja
  • 200 ml kokosového mlieka (alebo smotany na varenie)
  • soľ, čierne korenie, muškátový oriešok (podľa chuti)
  • Voliteľné: semienka (tekvicové, slnečnicové) na posypanie

Postup prípravy

  1. Príprava surovín: Tekvicu očistite, odstráňte semienka a nakrájajte na kocky. Ak vám ostane väčšia časť tekvice, zabalte ju do našich voskových obrúskov alebo vreckov – udržia ju čerstvú v chladničke až 2 týždne bez plastového odpadu! Mrkvu ošúpte a nakrájajte na kolieska, jablko ošúpte, vyberte jadierka a nakrájajte na kocky. Zázvor nastrúhajte a cesnak nasekajte nadrobno.
  2. Opekanie zeleniny: V hrnci rozohrejte olivový olej a orestujte cibuľu do sklovita. Pridajte cesnak a zázvor, restujte 1 minútu, aby uvoľnili arómu. Potom pridajte tekvicu, mrkvu a jablko. Restujte 5 minút, aby sa chute prepojili.
  3. Varenie: Zalejte zeleninovým vývarom, osoľte a okoreňte. Priveďte k varu, potom znížte teplotu a varte na miernom ohni 20–25 minút, kým zelenina nezmäkne.
  4. Mixovanie: Polievku rozmixujte ponorným mixérom dohladka. Pridajte kokosové mlieko alebo smotanu, premiešajte a dochuťte muškátovým orieškom, soľou a korením podľa chuti.
  5. Servírovanie: Podávajte horúcu, posypanú tekvicovými semienkami a s krajcom chrumkavého chleba.

Tipy na skladovanie surovín

Často sa stáva, že tekvica je priveľká na jedno varenie. Žiadny problém! Zabaľte zvyšok do našich voskových obrúskov alebo vreckov, ktoré sú ekologickou alternatívou k plastovým obalom. Tieto produkty sú vyrobené z prírodného vosku, bavlny a jojobového oleja, a udržia tekvicu, mrkvu či jablko čerstvé oveľa dlhšie. Stačí ich umyť teplou vodou a mydlom a môžete ich používať opakovane. 

Prečo použiť naše voskové obrúsky a sáčky?

  • Ekologické: Nahrádzajú jednorazové plasty, čím šetria životné prostredie.
  • Praktické: Udržujú zeleninu a ovocie čerstvé až 2–3 týždne v chladničke.
  • Všestranné: Ideálne na skladovanie tekvice, mrkvy, jabĺk alebo rôznych zelenín a ovocia
  • Jednoduchá údržba: Umývateľné a opakovane použiteľné, šetria peniaze i prírodu.

Záver

Táto tekvicová polievka je ideálnym spôsobom, ako si vychutnať jeseň – je jednoduchá, zdravá a plná chutí. S našimi voskovými obrúskami a vreckami navyše ušetríte zvyšky surovín a prispejete k udržateľnej domácnosti.

Voskové obrúsky - Multipack, Bloom, XL/M/M/S
- 30 %

Voskové obrúsky - Multipack, Bloom, XL/M/M/S

Skladom
32,99 € 22,99 €
Voskový obrúsok - S, Bloom, 1 ks

Voskový obrúsok - S, Bloom, 1 ks

Skladom
4,99 €
Voskový obrúsok - XL, Orange Dots, 1 ks

Voskový obrúsok - XL, Orange Dots, 1 ks

Posledné 4 ks.
15,99 €