Ako skladovať chlieb vo voskových obrúskoch

Ako skladovať chlieb vo voskových obrúskoch


Voskové obrúsky a vrecká BajaBee®, prírodná a ekologická alternatíva k tradičným plastovým obalom, sú čoraz viac obľúbené nielen kvôli svojej šetrnosti k životnému prostrediu, ale aj vďaka ich vynikajúcim vlastnostiam pri skladovaní potravín. Jedným z najčastejších využití voskových obrúskov a vreciek je skladovanie chleba. Pomáhajú udržať jeho čerstvosť a zároveň znížiť množstvo odpadu z jednorazových obalov.

Pri skladovaní chleba vo voskových obrúskoch je dôležité dodržiavať niekoľko základných pravidiel. Predovšetkým je dôležité, aby chlieb bol pred balením do voskového obrúska alebo vrecka úplne vychladený, aby sa zabránilo kondenzácii vlhkosti, ktorá by mohla spôsobiť jeho navlhnutie a plesnivenie.

Chlieb zabalený vo voskovom vrecku alebo obrúsku odporúčame otvoriť aspoň raz za deň, aby sa chlieb „nadýchol“. Týmto jednoduchým krokom zabezpečíte, že chlieb si zachová svoju ideálnu mäkkosť bez zbytočného vysychania, vlhnutia alebo plesnivenia.

Je dôležité poznamenať, že nie všetky typy chleba sú vhodné na skladovanie vo voskových obrúskoch. Chleby dopečené z mrazených polotovarov alebo tie menej kvalitné, ktoré majú tendenciu rýchlo tvrdnúť alebo plesnivieť, nie sú ideálne na tento typ skladovania. Takéto chleby by mali byť spotrebované do druhého dňa od upečenia.

Pri používaní voskových obrúskov a vreciek je dobré dbať na správnu údržbu. Po použití ich opláchnite v studenej vode so saponátom a nechajte dôkladne vyschnúť pred ďalším použitím. Týmto spôsobom zabezpečíte, že vaše voskové obaly budú dlhodobo slúžiť a prispievať k udržateľnejšiemu spôsobu života.

 

Tím BajaBee.

Zadajte v košíku kód NARODENINY20 a ušetrite 20 % z celej objednávky.