1. Všetko vyberte von
Vyprádznite chladničku a vyčistite povrchy aj police. Na umytie môžete použiť naše lufy a prírodnú tuhú čistiacu kocku.
2. Potraviny, ktoré sú po dobe spotreby, vytrieďte a skompostujte
Zvyšok rozdeľte do kategórii: mliečne výrobky, mäso a mäsové výrobky, ovocie a zelenina, nápoje atď. To vám pomôže udržať prehľad a umožní vám rýchlejšie nájsť to, čo hľadáte.
3. Začíname ukladať
Dvere chladničky sú najteplejším miestom, patria sem otvorené majonézy, kečupy, omáčky, fľaše, konzervy a zaváraniny. Otvorené víno zakryjeme voskovým obrúskom, aby nešírilo pachy do jedla.
4. Vrchná polica v chladničke patrí vajíčkam a maslu
Hneď pod nimi uskladníme všetky mliečne produkty, syry, jogurty, mlieko, smotany a pod. Otvorené syry zabalíme do voskových vreciek, aby neoschli.
5. Stred chladničky je najchladnejší
Patrí sem mäso a údeniny. Najlepšie je ich umiestniť do uzatvárateľných plastových boxov.
6. Na spodku chladničky v šuflíkoch skladujeme ovocie a zeleninu
Aby nám vydržali dlhšie čerstvé, zabalíme ich do voskových obrúskov a vreciek. Cukety, uhorky, mrkvu a pod. môžeme zabaliť rovno po príchode z obchodu, citrón či kaleráb zabalíme ak nám ostane nakrojená polovica. Do chladničky nepatria rajčiny, banány ani avokádo, ktoré by tam stratili svoju chuť.
Tím BajaBee.